10.2.08

NumLocken



Numlocken is dè nieuwe trend in hedendaags kantoorvertier. Het gaat om het, met ritmische klikken, aan en uitzetten van de NumLock functie op computertoetsenborden, waardoor er een opzwepend geluid ontstaat dat klinkt alsof er keihard gewerkt wordt.

Vooral wanneer het wordt uitgevoerd door combo's van drie of meer collega's tegelijk, ontstaan er bedwelmende ritmen die vaak urenlang vol gehouden kunnen worden.

Het NumLocken is in hoge mate populair in "open eiland" omgevingen.

NumLocken mag helemaal niet worden verward met die andere veel gebruikte vorm van keyboarden: het backspacen. Backspacen weerklinkt vooral in kantoren, bemand met klerken die in feite het programma Word niet voldoende beheersen en dan maar de backspace toets gebruiken om geschreven fouten te corrigeren. Het grote verschil met NumLocken zit hem echter in de ritmiek. Backspacen klinkt doorgaans eerder aarzelend en monotoon. Zeker als de fout een regel of drie, vier hoger staat.

Qua productiviteit (in economisch opzicht) zijn NumLockers en Backspacers aan elkaar gewaagd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed dat u de medemens daarop attendeert! Voor men het weet heeft men een tenniselleboog.

Anoniem zei

Absoluut...
Om nog niet te spreken van de collegae die het waagden de helpdesk te bellen omdat ze geen numeriek toetsenbord meer hadden (ik kan geen cijferkes meer typen) . Hilarisch.
(en ja, slecht kararakter dat ik ben, afhankelijk van wie het overkwam, liet ik ze effectief zich belachelijk maken!)