17.10.08

Glev



Aangekomen in de ondertafelwereld vond Misschientje als bij toeval de glanzende wonderschoenen die zij later nodig bleek te hebben om Glev, het monster met de vier koppen (Geluk, Liefde, Eenzaamheid en Verdriet) beurs te stampen. Wat zij met ambivalente overgave deed toen Glev bij de derde tafelpoot haar pad kruiste en eiste dat zij elke kop een tongzoen geven zou.
Na de uitschakeling van Glev verloren de wonderschoenen echter wel hun magische kracht en Misschientje dacht zelfs dat ze minder hard glansden dan voorheen.
Een ding was wèl zeker: ze gingen steeds harder knellen.
Maar dat heb je natuurlijk met zekerheden, besefte Misschientje nu.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

het verlangen is vaak fijner, als de heb...

Anoniem zei

Toch pienter, dat Misschientje !

Anoniem zei

En, Blogbaas ? Overweegt Misschientje het inweven van haar deus-ex-machina-nichtje, Wel-lichtje, die 3 koppen lichtvoetig weer tot leven zou kunnen wekken ?

't vliegend eiland zei

voor jevski:
Misschientje is een alleenstaand meisje, zonder familie. In haar wereld zijn de dingen onomkeerbaar en niet cyclisch. Die 4 koppen zijn voorgoed uitgeschakeld.

't vliegend eiland zei

voor gewebkijk:
Precies, en Misschientje heeft leren leven met haar heb...

Anoniem zei

Zo helegans alleenstaand ? En toch die voorlaatste kop volledig murw geslagen ?

't vliegend eiland zei

voor jevski:
Voorlaatste kop? Neen, neen! ALLE 4de koppen murw.

Anoniem zei

O jee ! Hoe wreedzaam, allemaal.

Mental note ** Ik zou Misschientje een deus-ex-machina-vriendje willen toewensen. Eéntje van het derde of vierde knoopsgat, desnoods uit een godverlaten dorp in Afrika of Java. Maar iets zegt me dat ook deze balsem haar voorbij zal gaan. En gaan. Ach, laat mij stilletjes het zwijgen bewaren **

't vliegend eiland zei

voor jevski:
Ach, na regen komt vaak zonneschijn!